8 probiotičkih sojeva

Probiotik PB8 je kombinacija čak 8 vrsta korisnih bakterija – to nećete naći u bilo kojem probiotiku!

Za razliku od standardnih probiotika koji sadrže jedan do dva roda korisnih bakterija, probiotik PB8 kombinacija je čak 8 sojeva korisnih probiotičkih bakterija – od kojih također sadrži dva najsnažnija i najvažnija (Lactobicillus acidophilus i Bifidobacterium bifidum).

Više rodova što sadrži probiotik veći i blagotvorniji je njegov utjecaj na zdravlje. PB8 sadrži sojeve obiju najvažnijih probiotičkih rodova (Laktobacili i Bifidobakterije). To nećete naći u bilo kojem probiotiku!

LAKTOBACILI BIFIDOBAKTERIJE
Lb. reuteri Bif. bifidus
Lb. acidophilus Bif. lactis
Lb. casei Bif. animalis
Lb. rhamnosus Bif. longum
Lb. johnsonii Bif. infantis
Lb. animalis Bif. regularis
Lb. gasseri Bif. breve
Lb. salivarius
Lb. plantarum

1. Lactobacillus acidophilus

L. acidophilus pomaže protiv razrastanju kandide u crijevima i vaginalnom predjelu. Proizvodi probavni enzim laktazu koja pomaže kod netolerancije na laktozu.

 • Lactobicillus acidophilus nalazi se ponajprije u tankom crijevu a proizvodi niz antimikrobnih tvari. (acidolin, acidolphilin, lactocidin, baktenocin). Ti kemijski spojevi mogu detektirati rast patogenih bakterija koje uzrokuju više od 23 poznatih bolesti.
 • Također je važno da je L. acidophilus primarna korisna bakterija u vaginalnom traktu. Kada se prisutnost toga smanji pomaže lošim bakterijama (npr. Gardne rella. Vaginalis, E-coli ili klamidija) da preuzmu kontrolu.
 • L. acidophilus u tijelu nalazi se u probavnom traktu, ustima i u vagini. Prisutnost L. acidophilus bakterija u crijevima znači da će različiti štetni organizmi (kandide, kvasovci..) biti uništene čim se pojave.
 • Probni testovi u laboratoriju pokazali su da L. acidophilus otkriva rast kandide kako u crijevima tako i u ustima, jednjaku i vaginalnim predjelima.
 • L. acidophilus je najpoznatiji predstavnik roda Lactobacillus. Ovaj popularni »stanovnik« probavnog trakta ima još jednu iznimnu sposobnost. On naime proizvodi značajne količine enzima laktaza koji pomaže kod probave mlijeka i drugih mliječnih proizvoda. Acidophilus uklanja mnoge zdravstvene problem vezane uz netoleranciju na laktozu.

2. Lactobacillus casei

Netolerancija na laktozu, pomoć u probavi

 • Lactobicillus casei djeluje zajedno sa ostalim korisnim organizmima jer omogućuje razvoj drugih vrsta korisnih bakterija. Taj soj probiotika pomaže vratiti razinu korisnih bakterija u tankom crijevu, pomaže u probavi, regulira izlučivanje blata (pomoć sa konstipacijom) i smanjuje netoleranciju na laktozu.

3. Lactobacillus rhamnosus

Pomaže u probavi i podržava imunološki sustav

 • Lactobicillus rhamnosus podržava izlučivanje blata i »rješava« povremeni osjećaj nelagode u crijevima.
 • Predstavlja snažnu podršku za imunološki sustav. Prisutnost ovog soja pojačava aktivnost NK stanica (prirodnih stanica ubojica u imunološkom sustavu) što pomaže u sprječavanju nastanka tumora.
 • L. Rhamnosus je vrlo učinkovit u sprječavanju i liječenju virusnih i bakterijskih infekcija.

4. Lactobacillus salivarius

Pomaže u apsorpciji hranjivih tvari, razgrađuje proteine u crijevima

 • Lactobicillus salivarius pomaže u održavanju zdrave crijevne flore i podstiče imunološki sustav u crijevima. Također pomaže razgrađivati proteine u crijevima.
 • Ona također pomaže u probavi hrane i omogućuje da se ključni nutrijenti lakše apsorbiraju a isto tako razgrađuje staro blato te se njime hrani i pomaže obnavljati crijevni trakt pružanjem potrebnih enzima i esencijalnih hranjivih tvari.
 • Prilijepi se na zid crijeva, čime formira živu matriku koja štiti crijevnu sluznicu.

5. Lactobacillus plantarum

Jedan od najvažnijih sojeva korisnih bakterija. Djeluje u želucu i u intestinalnom sustavu. Pomaže kod sindroma razdražljivih crijeva, alergija na hranu, Chronove bolesti, kolitisu, bakteriji E-coli

 • Lactobicillus plantarum pokazao se kao vrlo otporan na okoliš sa niskim pH. Lactobicillus plantarum jedna je od najkorisnijih bakterija u našem tijelu, a može preživjeti u želucu dulje vreme (odlično u borbi protiv bakterije E-coli)
 • U stalnoj je borbi protiv bolesti i sprječava ulazak patogenih mikroorganizma koji bi inače uzrokovali bolest. Također inhibira razrastanje patogenih organizma.
 • Osim želuca plantarum također djeluje u intestinalnom sustavu. Tamo sprječava bakterije od napada na zid crijeva jer bi na taj način one mogle ući u krvotok i uzrokovati veliko uništenje i štetu u cijelom organizmu.
 • Plantarum je odličan soj korisnih bakterija za liječenje sindroma razdražljivih crijeva, smanjuje simptome Chronove bolesti, pomaže liječiti kolitis te je jedan od najvažnijih probiotičkih sojeva koju pomažu u dobroj probavi.
 • Plantarum podstiče brzu probavu proteina i na taj način uvelike pomaže u liječenju i prevenciji alergija na hranu.
 • Također pomaže uništavati loše bakterije, uključujući E-coli. Pomaže u apsorpciji ključnih nutrijenta, vitamina i antioksidanta. Pomaže snižavati loš LDL-kolesterol.

6. Bifidobacterium bifidum

Pomaže u apsorpciji B vitamina i vitamina K. Pomaže u rješavanju proljeva.

 • Taj rod probiotika posebno je vrlo učinkovit u sprječavanju razrastanja štetnih bakterija i ostalih patogena. Glavnu ulogu igra u debelom crijevu, a također ga možemo naći u tankom crijevu i u ustima.
 • B. Bifidum pomaže u sintezi B vitamina i vitamina K u tankom crijevu. Ova sinteza štiti naše tijelo od nedostatka tih životno važnih nutrijenata.
 • Temeljni zadatak vitamina K je regulirati proces zgrušavanja krvi. Kompleks B vitamina je ključan za naše zdravlje jer od njih zavisi proizvodnja energije, podstiču normalan rast i normalan razvoj, sudjeluju u metabolizmu proteina i ugljikohidrata, podržavaju djelovanje živčanog sustava.
 • Rod B. Bifidum je posebno učinkovit u liječenju proljeva. Bifidum tako pomaže kod proljeva i konstipacije te se često preporučuje kao dopuna kod uzimanja antibiotika. Proizvodi B vitamine te pomaže u apsorpciji kalcija.

7. Bifidobacterium Lactis

Pomaže kod celijakije, smanjuje upalne procese u crijevima.

 • Bifidobacterium Lactis je vrlo otporan na želučanu kiselinu pa stoga može preživjeti put u probavnom traktu. Pomaže kod proljeva, konstipacije i smanjuje upalne procese u crijevima.
 • Istraživači su potvrdili da Lactis pomaže u održavanju epitelnih stanica od napada glutenskih epitopa. Glutenski epitopi koji se nalaze u proizvodima od žita mogu ljudima, koji imaju problema sa celijakijom, uzrokovati ozbiljne štete na crijevni sluznici.

8. Bifidobacterium longum

Štiti crijevnu sluznicu od napada toksina, u crijevima probavlja proteine kako ne bi raspali i istrunuli.

 • Kako ostale Bifido bakterije tako je i B. Longum bakterija mliječne kiseline koja proizvodi octenu kiselinu, etanol i mravlju kiselinu. B. Longum sadrži enzime koji probavljaju proteine kako ne bi raspali i istrunuli u crijevima.
 • B. Longum također ima protuupalna svojstva jer štiti crijevnu sluznicu od napada toksina. Time omogućuje stanicama imunološkog sustava koje leže na crijevnoj sluznici da sazriju (odrastu) i na taj način djeluju maksimalno. B. Longum igra važnu ulogu u novorođenčadi koji dobivaju ovu korisnu bakterijo kroz majčino mlijeko.
Shopping Cart
Scroll to Top